Veelgestelde vragen

Algemeen:

Ik wil graag een trouwjurk komen passen. Maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk? 
Als je een afspraak hebt gemaakt helpt een adviseuse je gedurende 2 uur in veel verschillende trouwjurken. Je wordt van top tot teen aangekleed met accessoires zoals schoenen, lingerie en sieraden. Mocht jou droomjurk er tussen zitten dan vul je samen met de adviseuse de gegevens in. Zij meet je op en de jurk wordt voor je besteld. Zodra jouw jurk binnen is bellen we en maken we een afspraak om door te komen passen.

Moet ik een afspraak maken om bij jullie langs te komen? 
Ja, wij werken alleen op afspraak.We reserveren dan minimaal twee uur waarin je met behulp van de adviseuse vele japonnen kan passen.

Mogen we ook gewoon even rondkijken in de zaak zonder afspraak? 
Nee, dat is helaas niet mogelijk.

Is een pas-afspraak vrijblijvend? 
De pas-afspraak is altijd vrijblijvend. Wij bestellen alleen de japon als je er 100 % zeker van bent. Mocht je er na de eerste keer nog niet meteen uit zijn, dan maak je gewoon een tweede afspraak.

Mogen er ook foto's gemaakt worden? 
In tegenstelling tot veel andere bruidswinkels mag er bij ons wel gefotografeerd worden. Wij willen graag dat je er helemaal achter staat en als je het fijn vindt om thuis de foto’s nogmaals terug te kijken, moet je dat zeker doen.

Mag je mensen meenemen tijdens je pas-sessie? 
Uiteraard mag je mensen meenemen bij het uitzoeken van je droomjurk. Let er wel op hoe meer mensen je mee neemt hoe lastiger de beslissing wordt. Wij adviseren om 2 personen mee te nemen, dan blijft het een relaxe en intieme sessie. Maar als je wilt kun je tot maximaal 4 personen mee nemen naar je eerste afspraak. Tip: je kunt ook altijd andere mensen meenemen met het doorpassen!

Moet ik zelf nog iets meenemen tijdens het passen? 
Nee, je hoeft niks mee te nemen bij de eerste afspraak. 

Ik trouw over een maand al! Kan ik nog bij jullie terecht voor een trouwjurk? 
Ja, mocht het niet meer mogelijk zijn om een bepaalde japon te bestellen dan kunnen wij altijd nog kijken wat we in voorraad beschikbaar ebben. De coupeuses zorgen er dan voor dat de japon op jouw figuur wordt versteld.

Ik ga trouwen. Wanneer kan ik het beste bij jullie langskomen voor een pas-afspraak? 
Wij raden aan om ongeveer 10 tot 6 maanden van te voren te komen passen. Zo heb je alle keus. Mocht dit niet lukken dan zijn er ook altijd nog andere opties.

Kan ik een staaltje stof, van hetzelfde materiaal als de bruidsjurk die ik heb gekozen, meekrijgen? 
Je kunt ten alle tijde vragen aan de verkoopster om een stofstaaltje. Vaak kunnen we dit meteen meegeven. Mochten we het niet op voorraad hebben dan bestellen wij de stof en krijg je een stukje thuis gestuurd.

Kan ik vlakbij jullie zaak parkeren? 
Ja. Het is mogelijk om voor onze deur te parkeren in de parkeergarage van het Damsterdiep. Eventueel kan je ook bij het UMCG of de Rademarkt parkeren.

Betalen:

Vragen jullie een aanbetaling? 
Ja, wij vragen een aanbetaling van de helft. Deze kan je meteen pinnen of binnen 5 dagen overmaken op de rekening. Mocht je een andere regeling willen dan kunnen we altijd kijken naar een andere passende betalingswijze. Zodra de betaling is ontvangen kunnen we de jurk gaan bestellen.

Welke betaalwijzen accepteren jullie? 
Creditcards van gerenommeerde creditcard maatschappijen en pin.

Collectie:

Welke bruidsmerken verkopen jullie? 
Onze Plus collectie bestaat onder andere uit Ladybird, White One (by Pronovias), Bridalstar en Callista.

Zijn de jurken op www.bruidsmodeatelier.nl ook allemaal bij jullie te koop? 
Op onze site is een impressie te zien van de jurken die wij in de collectie hebben. Al deze japonnen hebben wij daadwerkelijk in de collectie. 

Maten:

Welke maten hebben jullie in de winkel hangen? 
In de winkel hebben wij maat 48 t/m 60 hangen. Daarnaast kunnen we altijd groter of kleiner bestellen. Ook de coupeuses kunnen een japon 1 of 2 maten kleiner of groter maken.

Ik ben zwanger. In welke maat moet ik mijn trouwjurk aanschaffen? 
Het ligt er vaak aan hoeveel maanden je zwanger bent als je gaat trouwen. Meestal bestellen wij de jurken sowieso 1 of 2 maten groter, zodat de coupeuse genoeg ruimte heeft om te vermaken.

Prijzen:

Hebben jullie ook wel eens jurken in de uitverkoop? 
Bruidsjurken die niet meer nabesteld kunnen worden gaan in de sale. 

In welke prijsklasse liggen de jurken van Bruidsmode Atelier? 
De bruidsjurken van Bruidsmode Atelier liggen tussen de € 1000 en € 2000,-.

Accessoires:

Hebben jullie ook sieraden? 
In de winkel verkopen wij speciale bruidssieraden van het merk Abrazi en Achberger. Mocht je een bepaald model willen die wij niet in de winkel hebben dan kunnen wij dit altijd vrijblijvend bestellen.

Kan ik bij jullie terecht voor lingerie? 
Ja, wij verkopen verschillende torseletten en BH’s die uitermate geschikt zijn onder een trouwjurk. We hebben altijd een grote voorraad van het bruidsmerk Poirier in de winkel. 

Hebben jullie ook haaraccessoires? 
Ja, in de winkel hebben we verschillende vitrines die vol liggen met haaraccessoires zoals curlies, diadeem, corsages etc. Daarnaast kan je ook kijken op www.Xsasashop.nl en direct online bestellen.

Verkopen jullie trouwschoenen?
Ja, De schoenen die wij verkopen zijn van Elsa Coloured Shoes. Hier vallen de merken Rainbow Club, ELSE en Nina Fiarucci onder.

Hebben jullie ook een onlineshop? 
Ja, Hiervoor kan je terecht bij www.xsasashop.nl. Hierop vind je alle schoenen, haar accessoires, sluiers etc.

Afpassen:

Kan ik komen afpassen als ik nog geen schoenen en lingerie heb? 
Jouw jurk wordt afgepast op de lingerie en schoenen die je daadwerkelijk draagt bij de bruiloft. Het is dan ook verstandig om deze aan te schaffen voordat je komt afpassen.

Berekenen jullie ook vermaakkosten? 
Alle onze jurken hebben de laagste prijs garantie. We hebben daardoor de atelierkosten exclusief. Het verschilt per klant of en wat er aan de jurk veranderd moet worden. Normaal gesproken liggen de standaard atelierkosten tussen de € 150,- en € 200,-. Wil je extra aanpassingen dan kan je altijd de adviseuse naar de prijs vragen.

Ik wil graag een halter of bandjes aan mijn jurk. Kan dit? 
Eigenlijk is bijna alles mogelijk. Een halter of bandjes is dan ook geen probleem.

Hebben jullie een eigen naaiatelier? 
Ja, we hebben zeer ervaren coupeuses die de jurken vermaken in ons eigen atelier.

Mijn jurk is binnen kan ik deze tussentijds even komen passen?
We zouden graag iedere bruid nog een tussentijdse pas laten doen van de jurk op het moment dat deze is binnengekomen. Helaas is het voor ons niet mogelijk om dit te realiseren vanwege het aantal bruiden dat wij jaarlijks helpen. We hopen dat je ons kunt vertrouwen dat wij de grootste zorg dragen bij het bestellen van de juiste jurk in de juiste maat en dat je deze 3 maanden voor de trouwdatum bij ons kunt komen doorpassen.